top of page
  • Writer's pictureJubilee Campaign

Asia Bibi is vrij!


Asia Bibi is vrij! Op woensdag 31 oktober maakte het Pakistaanse Hooggerechtshof bekend dat de christin is vrijgesproken van alle aanklachten van godslastering. Na negen lange jaren in de dodencel mag Asia eindelijk de gevangenis verlaten. Het recht heeft gezegevierd, gebeden zijn verhoord en de inspanningen van velen zijn beloond!

Asia Bibi werd in 2009 beschuldigd van godslastering en kreeg als eerste Pakistaanse vrouw de doodstraf. Haar zaak veroorzaakte internationaal veel verontwaardiging. Jubilee Campaign kwam in 2014 in actie en overhandigde ruim 40.000 handtekeningen aan de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken en aan de Pakistaanse ambassadeur in Europa.

Doodsbedreigingen De drie rechters van het Hooggerechtshof hebben grote moed getoond met hun uitspraak. De leider van Tehreek-e-Labaik (TLP), een politieke partij die werd opgericht om de beruchte blasfemiewet te promoten, heeft opgeroepen tot de dood van opperrechter Saqib Nasir en de twee andere rechters. Aanhangers van TLP hebben wegblokkades opgezet in grote steden en de politie met stenen bekogeld.

‘De situatie op de wegen is erg gespannen’, vertelde een christen uit Lahore aan International Christian Concern. ‘Moslims blokkeren de wegen, steken autobanden in brand en zijn constant aan het demonstreren. Christenen voelen zich erg onveilig.’ In de hoofdstad Islamabad zijn scholen gesloten vanwege de veiligheidssituatie en in veel steden krijgen christelijke instellingen politiebewaking.

Bid mee We vragen u om mee te bidden:

  • Bid dat Asia Bibi en haar gezin snel in een veilig land herenigd zullen worden

  • Bid dat de rechters beschermd zullen worden tegen geweld van radicale moslims

  • Bid om moed, kracht en bescherming voor de christelijke gemeenschap in Pakistan

bottom of page