top of page
  • Foto van schrijverJubilee Campaign

Eindejaarsgroet


Beste vrienden, We kijken dankbaar terug op een vruchtbaar jaar. Wat was onze vreugde groot toen we onlangs via WhatsApp hoorden dat een terdoodveroordeelde kerkleider uit Pakistan is vrijgekomen door de inzet van onze advocaten. Nu mag deze christen het kerstfeest met zijn gezin in vrijheid vieren.

Niet minder blij zijn we met de berichten dat ISIS eindelijk is verslagen. We herinneren ons nog goed de wanhoop die we in de zomer van 2014 voelden. Via Skype hadden we contact met christenen in Syrië, waar ISIS op dat moment gruwelijk huishield. Nu de oorlog ten einde is en de laatste dorpen worden bevrijd, krijgen de christenen in vluchtelingenkampen nieuwe hoop. We zijn dankbaar dat Jubilee Campaign een rol heeft mogen spelen bij de totstandkoming van een krachtige samenwerking tussen christenen, Koerden en Arabieren in Noord-Syrië. Deze coalitie heeft de opmars van ISIS in Noord-Syrië gestopt, wat uiteindelijk een belangrijk keerpunt was in de oorlog.

Blij zijn we ook met uw gebed en giften. Daardoor konden we christenen redden uit Noord-Nigeria die, verdreven door Boko Haram, in vluchtelingenkampen net over de grens met Kameroen probeerden te overleven. Samen met onze lokale partners konden we ongeveer tienduizend mensen naar veiligere oorden in het zuiden brengen. We hebben land aangekocht voor de bouw van een compleet dorp, dat onderdak zal bieden aan ruim zeshonderd families (ongeveer vierduizend mensen) en beschikt over een politiebureau, een marktplaats en een kerk(!).

Blijft u bidden voor onze vervolgde broers en zussen? Met Gods hulp en uw gebed en financiële steun willen we hen ook in 2018 weer juridische bijstand en politieke steun geven vanuit ons vrije Nederland.

In Zijn Genade en Vrede,

Het team van Jubilee Campaign

p.s. Hieronder geven we een overzicht van enkele lopende projecten, die stuk voor stuk verschil maken in het leven van vervolgde christenen. Helpt u mee met een gift? Alvast heel hartelijk dank.

INDONESIË

Ahok sprak de waarheid maar werd veroordeeld Hij is christen én Chinees; een dubbele minderheid in Indonesië. Maar dat weerhield Ahok er niet van om de eerste christelijke gouverneur van Jakarta te worden. Tot 9 mei 2017. Toen veroordeelde de Indonesische rechtbank hem tot twee jaar celstraf vanwege godslastering. Jubilee Campaign lanceerde onmiddellijk een petitie voor zijn vrijlating. De ambassadeur van Indonesië ontving maar liefst 20.000 handtekeningen. Maar daarmee houdt de strijd niet op. Een internationale campagne voor meer godsdienstvrijheid in Indonesië staat in de steigers. Strijd u mee?

Steun HIER de internationale campagne

PAKISTAN

Het mooiste kerstcadeau De kinderen van een kerkleider uit Pakistan hadden zich geen mooier kerstgeschenk kunnen wensen. Hun vader, die is beschuldigd van godslastering, is op borgtocht vrijgelaten en mag de kerstdagen naar alle waarschijnlijkheid met zijn gezin doorbrengen. Onze Pakistaanse advocaten hebben zich het afgelopen jaar onvermoeibaar ingezet voor deze christen. Het resultaat van hun werk geeft hoop voor talloze andere gelovigen die vanwege godslastering tot de doodstraf zijn veroordeeld.

Steun HIER het project voor Pakistaanse christenen in de dodencel

NIGERIA

‘Christus is de Rots op wie ik bouw’ De 20-jarige Martha moest twee keer vluchten: eerst voor terroristen van Boko Haram, later voor moordzuchtige Fulani-herders. Haar man raakte ze kwijt bij de tweede vlucht. Samen met haar dochtertje Christina verblijft ze nu in een vluchtelingenkamp van Stefanos Foundation, partner van Jubilee Campaign. ‘Mijn dochtertje werd geboren toen Boko Haram ons aanviel’, zegt Martha. ‘Ik noemde haar Christina, omdat Christus de Rots is op Wie ik bouw.’ Jubilee Campaign helpt Martha en vele andere Nigeriaanse christenen door hen in veilig gebied te brengen, te voorzien van voedsel en te investeren in landbouwgrond en huizen.

Steun HIER het project voor hulp aan Nigeriaanse christenen

THAILAND

Talib kreeg onverwacht een vluchtelingenstatus Hij had de hoop al bijna verloren. Talib moest in 2009 halsoverkop naar Thailand

vluchten toen hij in Pakistan werd beschuldigd van het onteren van de koran. Een halsmisdaad, volgens extremistische moslims. Het UNHCR in Bangkok weigerde de christen echter een vluchtelingenstatus te verlenen. Uitzetting naar Pakistan dreigde, tot op verzoek van Jubilee Campaign de zaak werd heropend. En met succes: Talib kreeg toch zijn status en kan nu elders in veiligheid een toekomst opbouwen. Zoals Talib zijn er duizenden Pakistaanse christenen in Thailand. Helpt u ons om hen juridische bijstand te verlenen? Steun HIER het project voor Pakistaanse christenen in Thailand

bottom of page