top of page
  • Foto van schrijverJubilee Campaign

Bid voor Yousef Nadarkhani en drie medegelovigen


Yousef Nadarkhani en zijn gezin. Yousef werd in 2010 veroordeeld tot de doodstraf, maar kwam in 2012 vrij. Nu hangt opnieuw een celstraf boven zijn hoofd. Iraanse christenen vragen gebed voor de rechtszaak van vier gelovigen, die tot tien jaar celstraf zijn veroordeeld vanwege betrokkenheid bij huiskerken en het bevorderen van ‘zionistisch christendom’. Het gaat om Yousef Nadarkhani, Mohammadreza Omidi, Yasser Mossayebzadeh en Saheb Fadaie. Het hoger beroep is op 13 december behandeld. De mannen wachten nu op de definitieve uitspraak van de rechter.

Straffen De vier christenen werden op 24 juni 2017 veroordeeld. Behalve de gevangenisstraf van tien jaar kregen Yousef en Mohammadreza ook nog twee jaar ballingschap opgelegd in locaties in Zuid-Iran. De mannen zouden dan ver verwijderd zijn van hun gezinnen in het noordelijke Rasht. Omdat ze bij hun arrestatie werden betrapt op het drinken van alcohol, werden Mohammadreza, Yasser en Saheb ook nog eens veroordeeld tot tachtig zweepslagen.

Op 13 december waren de vier mannen aanwezig in de rechtszaal, waar hun advocaat hen zowel mondeling als schriftelijk verdedigde. De rechtbank eiste echter dat nog enkele aanvullende documenten worden ingeleverd. Zodra die zijn ontvangen, zal de rechtbank het definitieve oordeel uitspreken.

Christenen in Iran vragen gebed voor het volgende:

  • Dat het hoger beroep succesvol zal zijn en de vier mannen worden vrijgesproken.

  • Dat de straf van tachtig zweepslagen ook zal worden verworpen.

  • Dat de Revolutionaire Rechtbank zal ophouden met het intimideren van christelijke bekeerlingen en het recht op godsdienstvrijheid van alle Iraniërs zal respecteren.

  • Dat de gezinnen van de vier mannen de vrede van God zullen ervaren in deze moeilijke tijd.

  • Dat alle betrokken autoriteiten genade en recht zullen betrachten, en bovendien Jezus zullen leren kennen.

bottom of page