top of page
  • Writer's pictureJubilee Campaign

Brandbrief: Nigeriaanse christenen sterven hongerdood!


Een groep Nigeriaanse christenen wordt 's nachts uit een kamp in Kameroen geëvacueerd. Vanwege de onveilige situatie is dit gebied onbereikbaar voor humanitaire hulp. Beste vrienden, Jubilee Campaign besteedt in de regel weinig aandacht aan fondswerving. We hebben geen fysiek kantoor en we proberen maximaal gebruik te maken van het potentieel aan advocaten, zakenmensen, politici en zendelingen die zich kosteloos inzetten, waardoor de salariskosten laag zijn. Zo kunnen we als kleine organisatie toch veel bereiken. Onze formule is simpel: we pakken alleen campagnes op die we ons kunnen veroorloven. Soms komen we echter problemen tegen die we gewoonweg niet kunnen negeren. Vlak voor de zomer bezochten we vluchtelingenkampen in Nigeria, waar naar schatting alleen dit jaar al ruim 1200 mensen zijn omgekomen van de honger. Volgens het Wereldvoedselprogramma van de VN zijn momenteel 700.000 vluchtelingen verstoken van basale hulp. Ze dreigen te sterven van de honger als er niet snel iets gebeurt. Wat door de media echter volstrekt wordt genegeerd, is het feit dat het hier voornamelijk om christenen gaat die vanwege hun geloof uit hun dorpen zijn verdreven. Dit kunnen we als christelijke gemeenschap niet zomaar laten gebeuren! Vooral christenen in vluchtelingenkampen in Noord-Nigeria hebben het ongelooflijk zwaar. Veel gebieden in het noorden zijn onveilig en daardoor onbereikbaar voor humanitaire hulp. Zelfs UNICEF heeft onlangs de hulpkonvooien naar bepaalde kampen in het noorden opgeschort. Jubilee Campaign heeft daarom een plan gemaakt om de christenen uit het noorden te evacueren naar veilige en toegankelijke kampen dichtbij de hoofdstad Abuja. In de afgelopen weken is een van onze lokale partners naar Borno State en over de grens in Kameroen gereisd om de evacuatie voor te bereiden. Het is een gevaarlijke operatie. De terroristen zullen er namelijk alles aan doen om de evacuatie van deze mensen tegen te werken. Helpt u mee om deze christenen financieel bij te staan op het moment dat ze via sluiproutes naar het zuiden reizen? Het geld is niet alleen nodig voor de beveiliging. Als de families in Abuja aankomen, zullen we ook tijdelijk voor onderdak en voedsel moeten zorgen.

We willen deze campagne graag persoonlijk begeleiden als de groepen binnenkort op pad gaan naar veiliger oorden.

​​Naast deze financiële noodkreet roepen we daarom ook op tot gebed voor ons en de christenen in Nigeria. In Zijn Genade en Vrede, Peter Bronsveld Stichting Jubilee Campaign Nederland

bottom of page