top of page
  • Writer's pictureJubilee Campaign

Zeven jaar na de moorden in Gojra


2009: Pakistaanse christenen begraven acht mensen die levend werden verbrand toen moslims de christelijke gemeenschap in Gojra aanvielen. Uitnodiging gebedsbijeenkomst Pakistaanse christenen houden op zaterdag 30 juli een gebedsbijeenkomst in Staphorst om te herdenken dat in 2009 acht christenen werden vermoord in Pakistan. Zeven volwassenen en een kind werden levend verbrand in hun huis toen woedende moslims de christelijke gemeenschap in de stad Gojra aanvielen. De daders werden nooit berecht. De gebedsbijeenkomst begint om 13.00 uur. Verschillende Pakistaanse christenen zullen in hun eigen taal voorgaan in gebed. Hoogstwaarschijnlijk zal ook bisschop John Samuel aanwezig zijn, die in 2009 bisschop was van Gojra en Faisalabad. Er wordt gebeden voor de christenen die familieleden, huizen en eigendommen verloren tijdens de aanvallen in Gojra. Daarna zullen enkele herdenkingstoespraken worden gehouden door o.a. Mirjam Bos en Peter Bronsveld, die namens Jubilee Campaign enkele malen in Pakistan zijn geweest. Ook zal Ijaz Zulfquar spreken, die jarenlang de vertrouweling was van de vermoorde christenpoliticus Shahbaz Bhatti. Na de moord op Bhatti moesten Ijaz en zijn gezin naar Nederland vluchten. Onlangs richtte hij samen met Jubilee Campaign de ‘Pakistan Christian Political Foundation’ op. De bijeenkomst duurt tot 16.00 uur en wordt gehouden in de Christengemeente Bethel, Ebbinge Wubbenlaan 41b te Staphorst. De organisatoren nodigen iedereen die zich verbonden voelt met Pakistaanse christenen van harte uit om aanwezig te zijn bij de gebedsdienst.

bottom of page