top of page
  • Foto van schrijverJubilee Campaign

Actie tegen onrecht: Red Soedanese pastors!


Pastor Telal Rata (links) en pastor Hassan Taour worden al meer dan honderd dagen zonder aanklacht vastgehouden in een Soedanese gevangenis. Twee Soedanese voorgangers worden al meer dan honderd dagen vastgehouden in de Kober Prison in Khartoem. Pastor Rata en pastor Taour werden in december opgepakt. Sindsdien hebben zij nauwelijks contact met hun familie en geen toegang tot hun advocaten. Jubilee Campaign is met de website www.actietegenonrecht.nl een campagne begonnen om de christenen vrij te krijgen. Doe ook mee en stuur een e-mail naar de Soedanese ambassadeur in Den Haag! Sta op tegen onrecht! Ga HIER naar de actiewebsite Zonder aanklacht vast Inwoners van Soedan hebben volgens de grondwet recht op vrijheid van godsdienst. Ook het Internationaal Verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten, dat door Soedan is ondertekend, garandeert dit grondrecht. Bovendien mogen gevangenen niet zonder aanklacht worden vastgehouden en hebben ze recht op toegang tot een advocaat van hun eigen keus. Soedan schendt dus de fundamentele mensenrechten van pastor Rata en pastor Taour! Spionage Er zijn bovendien berichten naar buiten gekomen dat pastor Rata wordt verdacht van spionage, omdat hij bezoek zou hebben gehad van een buitenlandse christen. Op de misdaad van spionage staat in Soedan de doodstraf. Mensenrechtenorganisaties zijn daarom ook bang dat Rata en Taour slachtoffer worden van marteling.

bottom of page