top of page
  • Foto van schrijverJubilee Campaign

Schrijfactie: Red Noord-Koreaanse vluchtelingen!


China stuurt jaarlijks duizenden vluchtelingen uit Noord-Korea terug naar hun land. Daar krijgen deze mensen te maken met ondervragingen, martelingen, opsluiting of zelfs executie. Op dinsdag 24 september wordt wereldwijd de ‘Save North Korean Refugees Day’ gehouden om een einde te maken aan deze gedwongen repatriëringen. Kom ook in actie en schrijf een brief aan de Chinese ambassade!

De SNKR Day is een initiatief van de North Korea Freedom Coalition, waar ook Jubilee Campaign deel van uitmaakt. Deze coalitie van organisaties komt al jaren in verzet tegen het onmenselijke beleid van China. 24 september 1982 is de dag waarop China het Vluchtelingenverdrag van de VN heeft ondertekend. Daarom herinneren we hen er elk jaar op deze dag aan dat het terugsturen van Noord-Koreaanse vluchtelingen lijnrecht tegen dit verdrag ingaat!

Stuur een e-mail U kunt meedoen door op dinsdag 24 september een e-mail te sturen naar de Chinese ambassade in Den Haag. Kopieer de tekst van de VOORBEELDBRIEF naar een nieuw e-mailbericht. Zet onderaan de brief uw naam. Type in de onderwerp-regel ‘Save North Korean Refugees’. Verzend de e-mail naar chinaconsular@gmail.com.

U kunt de brief ook via de post versturen, maar houd er dan rekening mee dat u hem op maandag 23 september op de bus doet. Print de voorbeeldbrief uit en zet onderaan de brief uw naam en handtekening. Vergeet niet om de brief voldoende te frankeren. Verstuur de brief naar het volgende adres:

Embassy of the People’s Republic of China Willem Lodewijklaan 10 2517 JT Den Haag

Ik doe mee! Op dinsdag 24 september publiceren we een facebookbericht over de schrijfactie. We zouden het leuk vinden als u in een reactie aangeeft dat u meedoet met de actie. Heeft u geen facebook? Dan kunt u alsnog doorgeven dat u meedoet, door onderaan dit bericht te reageren met de tekst ‘Ik doe mee’. Zo wordt voor ons zichtbaar welke impact de schrijfactie heeft!

Namens de Noord-Koreaanse vluchtelingen: bedankt!

bottom of page