top of page
  • Writer's pictureJubilee Campaign

16 doden bij aanval van Fulani-militanten in Nigeria


Christelijke vluchtelingen in Nigeria wachten op voedselhulp.

Militanten die naar alle waarschijnlijkheid tot de Fulani-stam behoren, hebben op zondag 14 april zestien mensen gedood. Ze vielen een dorp binnen in de Andaha Community, gelegen in de deelstaat Nasarawa in het midden van Nigeria. Onder de slachtoffers zijn een honderdjarige man en een meisje dat overleed door verkrachting. Fulani-militanten hebben sinds februari al meer dan honderd Nigeriaanse christenen vermoord. Sinds 2017 zijn ruim 300.000 mensen op de vlucht geslagen voor het aanhoudende geweld. Moorden, verkrachtingen, ontvoeringen en afpakken van land komen met grote regelmaat voor.

Onschuldige slachtoffers

De aanval op zondag vond plaats tijdens een naamgevingsceremonie. Een senator van het gebied bevestigde aan de Nigeriaanse krant The Herald dat onder meer een zwangere vrouw werd vermoord. 'Een persoon op leeftijd, van meer dan honderd jaar oud, was ook onder de slachtoffers. [De aanvallers] hebben de vrouwen en kinderen niet gespaard, terwijl deze mensen ongewapend waren.'

'De aanvallen vormen een voortgaand patroon van geweld dat specifiek is gericht op christenen', schrijft Jubilee Campaign USA in een reactie op de aanval. 'Het motief van de Fulani-herders is niet langer alleen een poging om weidegebied voor hun kuddes te vinden. De aard van het geweld is afschuwelijk wreed, en er moet nu een eind aan komen.'

Gerechtigheid

Jubilee Campaign probeert politici bewust te maken van de situatie in Nigeria en dringt voortdurend aan op gerechtigheid voor aanvallers en bescherming van slachtoffers.

We vragen u om te bidden voor de christenen in Nigeria die vrezen voor hun leven. Bid alstublieft ook voor de Fulani-militanten, dat God hun harten zal verzachten zodat er een einde komt aan het geweld.

bottom of page