top of page
  • Writer's pictureJubilee Campaign

Detentie in Thailand kost opnieuw Pakistaanse christen het leven


Pakistaanse christenen in Thaise detentiecentra leven onder extreem zware omstandigheden.

Opnieuw is een Pakistaans-christelijke asielzoeker overleden in een Thais detentiecentrum. Khurram Cohan overleed op 19 oktober in Bangkok aan hartfalen. Hij laat twee jonge kinderen, zijn vrouw en ouders achter, die in Lahore in Pakistan wonen. Het lichaam van de man is in bewaring bij de Thaise politie, waardoor het zijn familie grote moeite kost om het stoffelijk overschot te laten repatriëren naar Pakistan.

Extreme omstandigheden De situatie van christelijke asielzoekers in Thailand, die vanwege vervolging en doodsbedreigingen Pakistan ontvluchtten, wordt met de dag slechter. Op dit moment bevinden zich zo’n vierduizend Pakistaanse christenen in het Zuid-Aziatische land, waar ze extreem zware omstandigheden moeten verduren. Vanwege een gebrek aan medische voorzieningen sterven velen in gevangenschap. Anderen lijden aan psychische trauma’s, hartziekten, astma, diabetes en depressie vanwege voortdurende stress en mishandeling en een gebrek aan voedsel.

Illegalen Ook christenen uit andere landen, zoals Somalië, Irak, Iran, Myanmar en Cambodja zoeken hun toevlucht in Thailand. De meeste christelijke asielzoekers komen echter uit Pakistan en Sri Lanka. Voor hen is Thailand het dichtstbijzijnde land waar ze gemakkelijk een tijdelijk visum kunnen krijgen. Wanneer dit visum is verlopen, komen ze echter in de problemen. Het UNHCR loopt jaren achter met het verwerken van asielaanvragen en de Thaise overheid beschouwt hen als illegalen die achter de tralies horen.

bottom of page