top of page
  • Writer's pictureJubilee Campaign

Shafqat en Shagufta: een christelijk echtpaar in de Pakistaanse dodencel


Beste vrienden,

Wat waren we blij toen Asia Bibi vorig jaar werd vrijgesproken. Helaas is haar cel in de Multan gevangenis niet lang leeg gebleven. Opnieuw zit er een christelijke vrouw gevangen: Shagufta Kauser, die samen met haar man Shafqat in 2014 de doodstraf kreeg. De aanklacht van blasfemie is hetzelfde als bij Asia Bibi, de aanleiding nog absurder: het ongeletterde echtpaar zou in het Engels een godslasterlijk sms’je hebben verstuurd.

Paul, de broer van Shagufta, herinnert zich de arrestatie in 2013 nog goed. ‘Ik werd gebeld door de politie. Op de achtergrond hoorde ik dat Shafqat werd geslagen. De politie schold me uit en dreigde dat ze mij ook zouden komen halen.’ Op advies van de bisschop die zijn zus en zwager al jaren onderdak bood, vluchtte Paul uit Pakistan. Onlangs trouwde hij met onze collega Mirjam en kreeg een Nederlandse verblijfsvergunning.

In de afgelopen jaren heeft Jubilee Campaign zich met Paul en Mirjam ingezet voor Shafqat en Shagufta en hun vier kinderen. We hebben een betere advocaat aangesteld om schot in de zaak te krijgen en ervoor gezorgd dat de kinderen (voor het eerst!) hun ouders konden bezoeken. Zij zijn in de afgelopen jaren opgegroeid zonder hun ouders en lijden erg onder de situatie. Met hulp van Jubilee Campaign worden zij opgevangen en gaan ze naar school. Grote zorgen

Advocaat Saif-ul Malook, die ook Asia Bibi vrij kreeg, heeft onlangs de zaak van Shafqat en Shagufta op zich genomen. We hopen en bidden dat hij opnieuw succes heeft, want de tijd gaat dringen. Shafqat is vanaf zijn middel verlamd en heeft grote doorligwonden op zijn rug, die zonder behandeling levensbedreigend zijn. Ook Shagufta heeft het zwaar. Haar geestelijke en lichamelijke gezondheid gaan achteruit.

We zijn daarom dankbaar dat we in Stichting Hulp Vervolgde Christenen een financiële partner hebben gevonden om de advocaatkosten en de kosten voor levensonderhoud, scholing en gevangenisbezoek van de kinderen van ons over te nemen. Jubilee Campaign blijft als professionele partner nauw bij de zaak betrokken en zal het juridische proces in goede banen leiden.

We vragen u samen met Paul en Mirjam dringend om gebed voor Shafqat, Shagufta en hun kinderen, en voor de betrokken advocaat en rechters.

In Zijn genade en vrede,

Het team van Jubilee Campaign

bottom of page