top of page
  • Writer's pictureJubilee Campaign

Werkbezoek Pakistan: 'Wij leven, maar zijn niet vrij'


Toen de Pakistaanse Mary ruim 22 jaar geleden haar leven aan Jezus gaf, werd ze door haar familie opgesloten in haar kamer. Het meisje wist te ontsnappen en bouwde met hulp van haar kerk een nieuw leven op. Toch voelt ze zich nog steeds gevangen. Haar moslimfamilie, de islamitische maatschappij en het overheidssysteem maken het leven voor Mary en haar gezin in Pakistan levensgevaarlijk.

Onze collega ontmoette Mary, haar man en hun vier kinderen in Pakistan. ‘De situatie is uitzichtloos voor dit gezin’, vertelt Mirjam. ‘Ze leven al tientallen jaren in angst. Zelfs decennia na haar bekering wil Mary’s familie haar nog vermoorden om de familie-eer te redden.’ Als voormalige moslim kan Mary bovendien elk moment worden beschuldigd van afvalligheid – een ‘misdaad’ die volgens radicale moslims bestraft moet worden met de dood.

Slavenwerk Mary is niet de enige Pakistaanse christen die zich gevangen voelt. Onze collega ontmoette ook de 8-jarige Aqash en zijn ouders, die al vijf jaar in de steenfabriek werken. Toen hun zoon en broer kanker kreeg, moesten ze geld lenen bij de fabriekseigenaar om de behandeling te kunnen betalen. Maar de jongen overleed, en zijn familie had een torenhoge schuld. Totdat die is afbetaald, moeten ze slavenwerk doen.

Jubilee Campaign gelooft dat mensen gemaakt zijn om in vrijheid te leven. In onze rapportage kunt u daarom lezen wat we doen voor Mary en haar gezin, voor Aqash en zijn ouders, en voor andere Pakistaanse christenen in vergelijkbare situaties. Wilt u ons meehelpen, met gebed en indien mogelijk met een gift?

Alvast heel erg bedankt!

Het team van Jubilee Campaign

Rapportage:

bottom of page