top of page
  • Foto van schrijverJubilee Campaign

Schrijfactie: Red Noord-Koreaanse vluchtelingen!


U kent hen wel: Lili en Howick, de jonge asielzoekertjes die dreigden te worden teruggestuurd naar Armenië. Op het laatste nippertje werd uitzetting voorkomen. Veel minder bekend zijn de duizenden mensen die elk jaar uit Noord-Korea naar China vluchten. Zij krijgen geen pardon, maar worden direct teruggestuurd. Dat betekent marteling, gevangenschap of zelfs executie. Kom nu in actie voor deze vergeten vluchtelingen en stuur op 24 september een brief aan de Chinese ambassadeur! De grens tussen Noord-Korea en China is één van de gevaarlijkste grenzen ter wereld. Xi Jinping heeft er samen met Kim Jong Un hard aan gewerkt om de grens tussen beide landen te sluiten, zodat Noord-Koreanen niet meer kunnen ontsnappen. Dat China 36 jaar geleden het internationale vluchtelingenverdrag ondertekende, lijkt geen verschil te maken. ‘Hun beleid van gedwongen uitzettingen betekent de doodstraf voor Noord-Koreanen’, zegt Suzanne Scholte, voorzitter van de North Korea Freedom Coalition.

Deze coalitie, waar ook Jubilee Campaign onderdeel van uitmaakt, komt al jaren in verzet tegen het onmenselijke beleid van China. Jaarlijks wordt de ‘Save North Korean Refugees Day’ georganiseerd, die dit keer op 24 september valt. Wereldwijd worden acties gehouden bij Chinese ambassades om een einde te maken aan het beleid van gedwongen uitzettingen.

Doe mee! U kunt meedoen door op maandag 24 september een brief te sturen naar de Chinese ambassade in Den Haag. Het heeft de voorkeur om dit via de post te doen, maar u kunt ook een e-mail versturen.

Via de post: Print DEZE VOORBEELDBRIEF uit en zet onderaan de brief - onder de tekst maar boven de reeds ingevulde handtekeningen - uw naam en handtekening. Verstuur de brief naar het volgende adres:

Embassy of the People’s Republic of China Willem Lodewijklaan 10 2517JT Den Haag

Via de e-mail: Kopieer de tekst van DEZE VOORBEELDBRIEF naar een nieuw e-mailbericht. Zet onderaan de brief uw naam. Verzend de e-mail naar chinaemb_nl@mfa.gov.cn.

Namens de Noord-Koreaanse vluchtelingen: bedankt!

bottom of page