top of page
  • Writer's pictureJubilee Campaign

Update Pakistan


Een groep kinderen uit ‘ons huis’ in Pakistan bereidt zich voor om naar school te gaan. Mirjam heeft onlangs een aantal weken in Pakistan doorgebracht om diverse ontwikkelingen in gang te zetten en lopende activiteiten aan te sturen. Momenteel zorgen we ervoor dat 23 kinderen naar school kunnen. We werken rechtstreeks samen met de scholen, zonder dat daar tussenpersonen bij betrokken hoeven te zijn. We hebben onlangs een nieuwe stichting opgericht met de naam ‘Stichting Teach The Children’, waardoor het straks voor sponsors mogelijk wordt om de kinderen rechtstreeks te steunen. We zullen u verder informeren als de ANBI-status van de stichting is bevestigd, de bankrekening is geopend en de website is gelanceerd. Enkele weken geleden hebben we besloten om een rechtszaak aan te spannen tegen een man die een dertienjarig meisje heeft ontvoerd en gedwongen zich te bekeren tot de islam, waarna hij met haar is ‘getrouwd’ voor de shariarechtbank. Het meisje is nu veertien jaar en wordt nog steeds gevangen gehouden als seksslavin. De rechtszaak richt zich niet alleen op de dader. We hebben ook 18 andere betrokken personen geïdentificeerd, waaronder de hoofdinspecteur van de politie, familieleden en politieagenten die de ontvoering, gedwongen bekering en uithuwelijking mogelijk hebben gemaakt. Met de rechtszaak willen we niet alleen het meisje vrij krijgen. Het geeft een belangrijk signaal af aan de samenleving. We zijn dankbaar voor onze moedige (moslim)advocaat, die deze zaak behartigt met gevaar voor eigen leven.

bottom of page