top of page
  • Foto van schrijverJubilee Campaign

Turkse vice-premier: 'Confiscatie kerken Mardin was een vergissing'


Muurschildering in een oude Turkse kerk

Meer dan honderd kerken in de provincie Mardin zullen worden teruggegeven aan de christelijke gemeenschap. Dat zei de Turkse vice-premier Hakan Cavusoglu eind november, meldt Middle East Concern. De kerken werden eerder dit jaar tot staatseigendom verklaard, maar dat was een 'vergissing', aldus Cavusoglu. Op 23 juni 2017 meldde de Turks-Armeense nieuwswebsite Agos dat kerken en kloostergronden waren geconfisqueerd door de Turkse staat en waren overgedragen aan het Ministerie van Religieuze Zaken. De kerkgemeenschappen en kloosterautoriteiten waren niet van tevoren ingelicht over de inbeslagnames. De christelijke gemeenschap liet het er niet bij zitten en diende klachten in bij de burgemeester van Mardin. Door zijn tussenkomst werd de overdracht van de kerkelijke eigendommen aan het ministerie stopgezet. De vice-premier heeft echter nog geen verdere details gegeven over de teruggave van de kerken en kloostereigendommen.

bottom of page