top of page
  • Maarten Boersema

Eerst de dominee vermoorden, daarna de grote aanval


Een medewerker van de Stefanos Foundation bezig met het vastleggen van bewijzen van de daden van islamitische strijders. | beeld Maarten Boersema Onlangs bezocht fotograaf/journalist Maarten Boersema twee vluchtelingenkampen in Nigeria waar christenen uit het Noorden zijn ondergebracht die met financiële hulp van Jubilee Campaign naar veilige gebieden in Midden-Nigeria zijn geëvacueerd. In Nigeria zijn 2 miljoen mensen op de vlucht. De Stefanos Foundation van Mark Lipdo helpt met voedsel, opvang, traumaverwerking en feitenonderzoek. Jos Een paar weken geleden stelde Mike Gore, directeur van Open Doors Australië, in het Nederlands Dagblad dat Nigeria het vergeten Syrië is. ‘Miljoenen mensen lijden honger en de wereld vertelt dat verhaal niet.’ Als een iemand deze stelling kan beamen, dan is dat wel Mark Lipdo. Zelf ontkwamen hij en zijn vrouw in 2010 ternauwernood aan de dood tijdens hevige gevechten tussen moslims en christenen in de Nigeriaanse stad Jos, waarbij ook hun wijk werd aangevallen door moslims.

Overige publicaties:

bottom of page