top of page
  • Writer's pictureJubilee Campaign

Petitie: Red gouverneur Ahok uit de cel!


Kom op voor godsdienstvrijheid. Teken de petitie.

Joël Voordewind, ChristenUnie Hij is christen én Chinees; een dubbele minderheid in Indonesië. Maar dat weerhield Basuki Tjahaja Purnama, ook wel bekend als Ahok, er niet van om de eerste christelijke gouverneur van Jakarta te worden. Tot 9 mei 2017. Toen veroordeelde de Indonesische rechtbank hem tot twee jaar celstraf vanwege godslastering.

Ahok zou de koran hebben beledigd. In werkelijkheid had hij de mensen slechts aangemoedigd om de koran op de juiste manier te interpreteren. Om niet op basis van de koran te beweren dat een moslim niet op een christen mag stemmen. Maar meer hadden zijn tegenstanders niet nodig. Een in elkaar geflanst filmpje waarin Ahok de koran lijkt te beledigen, ging razendsnel over het internet. Het was genoeg voor een veroordeling.

Met slechts zijn bijbel als gezelschap verblijft Ahok in de gevangenis. Veilig is hij ook daar niet. Vanwege bedreigingen door medegevangenen moest hij al worden overgeplaatst naar een gevangenis op West-Java. Maar Ahok blijft hopen op gerechtigheid en gaat in hoger beroep. Kom op voor godsdienstvrijheid. Teken HIER de petitie!

bottom of page