Laatste nieuws

Meld je hieronder aan en

ontvang periodiek onze

digitale nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte!

  • Jubilee Campaign

Petitie: Red gouverneur Ahok uit de cel!


Kom op voor godsdienstvrijheid. Teken de petitie.

Joël Voordewind, ChristenUnie Hij is christen én Chinees; een dubbele minderheid in Indonesië. Maar dat weerhield Basuki Tjahaja Purnama, ook wel bekend als Ahok, er niet van om de eerste christelijke gouverneur van Jakarta te worden. Tot 9 mei 2017. Toen veroordeelde de Indonesische rechtbank hem tot twee jaar celstraf vanwege godslastering.

Ahok zou de koran hebben beledigd. In werkelijkheid had hij de mensen slechts aangemoedigd om de koran op de juiste manier te interpreteren. Om niet op basis van de koran te beweren dat een moslim niet op een christen mag stemmen. Maar meer hadden zijn tegenstanders niet nodig. Een in elkaar geflanst filmpje waarin Ahok de koran lijkt te beledigen, ging razendsnel over het internet. Het was genoeg voor een veroordeling.

Met slechts zijn bijbel als gezelschap verblijft Ahok in de gevangenis. Veilig is hij ook daar niet. Vanwege bedreigingen door medegevangenen moest hij al worden overgeplaatst naar een gevangenis op West-Java. Maar Ahok blijft hopen op gerechtigheid en gaat in hoger beroep. Kom op voor godsdienstvrijheid. Teken HIER de petitie!

#Indonesië #Petitie #Ahok #HoueverneurAhok #BasukiTjahajaPurnama #JoëlVoordewind #ChristenUnie #SGP

Stichting Jubilee Campaign Nederland

info@jubileecampaign.nl

Postbus 84

4200 AB  Gorinchem

Bankgegevens Nederland:

IBAN: NL95 INGB 0000 0004 44

Bankgegevens België:

IBAN: BE51 7330 3732 8862

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon

©2017 Stichting Jubilee Campaign Nederland