top of page
  • Writer's pictureJubilee Campaign

Filmavond: hoop op vrede tussen christenen en moslims


Is er hoop dat christenen en moslims ooit in vrede zullen samenleven, zonder dat één van beide groepen wordt vervolgd? Volgens de film ‘De Apostel’ is die hoop er inderdaad, al kan daar veel strijd aan voorafgaan. Op 3 februari vertoont de vrijwilligersgroep van Jubilee Campaign deze film in Zierikzee, en nodigt iedereen van harte uit hierbij aanwezig te zijn. ‘De Apostel’ vertelt het waargebeurde verhaal van Akim, een jonge moslim in Frankrijk, die samen met zijn broer wordt opgeleid tot imam. Maar wanneer Akim zich aansluit bij een kerk, krijgt hij te maken met de woede van zijn familie. De liefde blijft Wat deze film zo indringend maakt, is dat Akims liefde voor zijn familie blijft, schreef de EO in een recensie. De film maakt een sprong van twee jaar verder in de tijd, waar blijkt dat Akim en zijn broer voorzichtige stappen hebben gezet naar het herstel van de relatie. ‘Ze bidden: de een het moslimgebed, de ander het Onze Vader. Een moment om stil van te worden. Noem het een heilig moment, vol hoop. Hoop dat christenen en moslims in vrede samen kunnen leven. Wat zou het mooi zijn als ook christenen als Akim zonder angst mogen geloven’, schrijft de recensent. Informatie De filmavond vindt plaats op vrijdag 3 februari in De Aveling, Oude Haven 55, Zierikzee. Toegang vanaf twaalf jaar, toegangsprijs is 5 euro. Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie. De film wordt vertoond zonder pauze. Aanmelden voor de filmavond kan met een bericht via e-mail of telefoon: E-mail: v.d.hoek@filternet.nl Telefoon: 06-12616634

bottom of page