top of page
  • Foto van schrijverJubilee Campaign

1 jaar na gebedsactie: Syrische christenen vrijgelaten


Op 22 februari liet IS de laatste 43 christenen vrij van de meer dan 200 mensen die ruim een jaar geleden uit Noordoost-Syrië werden ontvoerd. Alle ruim 200 Syrische christenen, die in februari 2015 door IS werden ontvoerd uit dorpen in Noordoost-Syrië, zijn vrijgelaten door de terroristische groepering. Op 22 februari werd de laatste groep van 43 personen vrijgelaten na het betalen van losgeld door de Assyrische kerk. Behalve drie mannen die door IS zijn geëxecuteerd, zijn alle christenen ongedeerd teruggekeerd naar hun dorpen. Jubilee Campaign ziet dit als een verhoring van de vele gebeden van Nederlandse christenen voor hun geloofsgenoten in Syrië. Jubilee Campaign begon in juni 2015 een bijzondere gebedsactie voor de ontvoerde gelovigen. De namen van alle gevangen christenen werden gepubliceerd, waardoor mensen heel persoonlijk voor één of meerdere Syrische geloofsgenoten konden bidden. Binnen korte tijd werd door Nederlandse christenen voor elke persoon op de lijst gebeden. Er werd intensief meegeleefd wanneer berichten verschenen dat IS enkele christenen uit de groep had vrijgelaten. Bedankt voor uw gebed Jubilee Campaign wil iedereen die heeft meegebeden voor de Syrische christenen heel hartelijk bedanken. Het is mede aan uw medeleven en betrokkenheid te danken dat deze mensen uiteindelijk veilig mochten terugkeren naar hun familie. Blijft u meebidden? Tegelijk willen we u vragen te blijven bidden voor de gelovigen in Syrië. IS houdt nog steeds een groep van 179 christenen uit de stad Qaryatain gevangen, waarvan de namen niet bekend zijn. We hebben ervaren dat het gebed bergen kan verzetten. Wilt u daarom ook deze mensen blijven opdragen in het gebed?

bottom of page