top of page
  • Foto van schrijverJubilee Campaign

Dorp van hoop voor Iraakse christenen


Het tentenkamp 'Sawra Village' biedt naast verwarmde tenten onder meer kookfaciliteiten, douches en wasmachines. Foto: Barnabas Fund Minstens zeshonderd ontheemde christenen in Noord-Irak hebben deze winter een warm, veilig dak boven hun hoofd. De Britse hulporganisatie Barnabas Fund heeft in de stad Dohuk een tentenkamp geopend, dat de naam ‘Sawra Village’ heeft gekregen. ‘Sawra’ betekent ‘hoop’ in de oude Aramese taal van de Iraakse christenen. De tenten zijn afkomstig van het Britse leger, dat het kamp heeft gebruikt tijdens hun missie in Afghanistan. De tenten zijn van hoge kwaliteit; ze bevatten airconditioning, verwarming en zijn geïsoleerd om de winterkou buiten te houden. Verder heeft het kamp wasmachines, douches, toiletten, kookfaciliteiten en grote dieselgenerators om stroom op te wekken. In dit filmpje van Barnabas Fund is te zien hoe Iraakse christenen voor het eerst een kijkje gaan nemen in hun nieuwe onderkomen. Jubilee Campaign heeft destijds via contacten bij het Britse leger kunnen bemiddelen bij de aankoop van het kamp. Daarnaast hebben wij in Brussel onvermoeibaar gelobbyd om geld vrij te maken voor de aankoop van een tweede kamp. Helaas konden hiervoor nog geen investeerders worden gevonden.

bottom of page